Over Opgenomen op de Werkvloer

De campagne Opgenomen op de Werkvloer ontwikkelt en biedt tools die zorgen voor open werkvloeren waar zowel werkgever als werknemer de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben.

Samenwerken aan een toegankelijke werkvloer waar iedereen open kan zijn over wat hij nodig heeft.

We helpen u graag met informatie, advies en ondersteuning bij het bespreekbaar maken van psychische klachten en aandoeningen. Gezamenlijk maken we aanpassingen op de werkvloer.
Klik op de buttons hieronder om de brochures te bekijken.
Opgenomen op de Werkvloer – voor werkgevers

Tips voor werkgevers in coronatijd

 

Aanleiding

“Ik wil mijn mensen graag goede ondersteuning geven op de werkvloer, maar wil graag hulp bij hoe ik dat voor elkaar kan krijgen.”

Mijn collega is al maanden ziek afwezig. Niemand spreekt er over. Ik vermoed een burn-out of overspannen. Ik ben wel nieuwsgierig hoe het met haar gaat, maar ik weet ook niet of ik haar zomaar kan bellen.”

“Toen ik weer aan het werk ging na mijn depressie wilde ik bewijzen dat ik hersteld was. Het eerste wat ik ging doen was laten zien dat ik weer alles kon. ’s Avonds lag ik uitgeteld op de bank, dat zag niemand”

“Mijn psychose is goed behandeld, toch lijkt het of collega’s me anders bekijken dan voorheen”

Dit zijn enkele van de vele uitspraken die mensen doen in het proces van arbeidsparticipatie en het vasthouden van werk wanneer psychische klachten en aandoeningen een rol spelen en het nog lastig is om er open over te spreken. Zowel werkgevers, re-integratieconsulenten als kandidaat werknemers hebben aangegeven dat het niet makkelijk is om open over de psychische problematiek en de eventuele benodigde aanpassingen op de werkplek te praten. Dit komt onder andere door het stigma dat nog steeds rust op psychische klachten en aandoeningen. Een aanpak om hierin verandering aan te brengen is hard nodig.

Positieve beeldvorming, meer kennis en goede begeleiding maken het mogelijk dat meer mensen met een psychische aandoening aan de slag kunnen.

Wij bieden ondersteuning voor alle betrokkenen

Opgenomen op de Werkvloer richt zich op werkgevers, HR-managers, accountmedewerkers sociale diensten, consulenten re-integratie en re-integranten met psychische aandoeningen.

Wij bieden (ervarings)deskundig advies in de volgende vormen:

 

Door de coronapandemie is het leven voor velen ingrijpend veranderd. Het leidt en kan ook in de toekomst leiden tot spanningen en uitval. Voorbeelden: onverwerkt verlies van een dierbare, het combineren van werk- en zorgtaken, een andere manier van werken, nieuwe communicatievormen, overbelasting in het werk. Deze ontwikkelingen hebben in de campagne ook de volle aandacht.

Speciale dank aan

Fotografie Maarten Bakker
Fotolocaties Strandhuys Katwijk, Tulip farm WAM Pennings