Terugkijken op het Congres Sterk door Werk

Geplaatst op 12 december 2021 -

Op 4 november vond het congres Sterk door Werk plaats. Tijdens het congres stond de vraag centraal hoe we met elkaar kunnen zorgen dat meer mensen met psychische aandoeningen een duurzame plek op de arbeidsmarkt vinden en behouden. Want hoe kom je aan een baan als je een psychische aandoening hebt? Hoe blijven werknemers mentaal veerkrachtig op de werkvloer?

Wat heeft de werkgever nodig om werknemers hierin te ondersteunen? En wat gebeurt er als werk hoog op de agenda komt van alle professionals die mensen met psychische problematiek naar werk begeleiden? Wat kan jouw bijdrage hierin zijn als professional, werkgever en als werknemer!

In een talkshow-setting werd vanuit De Amsterdamse Beurs van Berlage met verschillende mensen uit ‘het veld’ gesproken over het belang van mentale gezondheid op de werkvloer, de rol van het convenant hierin én de bijdrage die iedereen hieraan kan leveren. Via deze link zijn de verschillende onderdelen van het congres terug te zien.