Ervaringsdeskundige ondersteuning op de weg naar werk

Geplaatst op 22 april 2021 -

Een groep enthousiaste ervaringsdeskundige vrijwilligers van Stichting Lumen Holland Rijnland ontving onlangs hun certificaat voor de cursus ‘Stellen van een Participatiedoel’ verzorgd door Stichting Rehabilitatie ‘92. Wethouder Dennis Salman van de gemeente Noordwijk reikte namens alle gemeenten van de Duin- en Bollenstreek de certificaten uit. Samen met de wethouder ontstond er een levendig gesprek over alle manieren waarop de ondersteuning wordt ingezet.

De ervaringsdeskundigen zullen onder andere gaan werken als participatiecoach, waarbij zij mensen met een achtergrond met psychische problematiek gidsen en ondersteunen bij het weer meedoen in de samenleving. Van deelnemen aan activiteiten in een buurtcentrum tot aan een betaalde baan.

Eén van de cursisten: “Het volgen van deze training maakt dat ik mensen nóg beter kan ondersteunen en heeft mij persoonlijk inzichten gegeven waar ik ook zelf weer mee verder kan. Het was fijn om dit samen te doen en de training is een mooie aanvulling en verdieping voor mijn werk als ervaringsdeskundige cliëntondersteuner.”

Wil je graag sparren met één van de ervaringsdeskundigen over stappen op weg naar (arbeids)participatie? Neem dan contact op met jeaninespeckman@lumen-hollandrijnland.nl.