Autisme en werk: hoe werkt dat? Volg de Autismeweek van 27 maart t/m 4 april

Geplaatst op 22 maart 2021 -

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. De NVA Autismeweek wordt ieder jaar georganiseerd rond 2 april. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als dé dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat.

Veel mensen met autisme beschikken over positieve eigenschappen, zoals oog voor detail, eerlijkheid, loyaliteit en het vermogen om systemen te analyseren. Ook hebben zij vaak waardevolle ‘speciale interesses’, onderwerpen waar zij álles van weten. Toch staan veel mensen met autisme werkloos aan de kant, met desastreuze gevolgen voor hun psychische gezondheid. Dit moet en kan anders!

Webinars en voorstellingen over autisme en werk

Bekijk het volledige programma van deze week op https://www.autismefonds.nl/autismeweek .

In het kader van Opgenomen op de Werkvloer willen we de volgende webinars en online voorstellingen extra onder de aandacht brengen.