Save the date voor symposium “De hokjes voorbij”

Geplaatst op 27 januari 2021 - ,

Op vrijdag 18 juni 2021 van 12.30 tot 17.00 uur organiseren Open Universiteit, Samen Sterk zonder Stigma en Kenniscentrum Phrenos het online symposium “De hokjes voorbij”. Het is een symposium over inclusie en destigmatisering rond psychische problematiek vanuit verschillend perspectief.

Dit symposium biedt iedereen die te maken krijgt met stigma rond psychische problematiek – ervaringsdeskundigen, hulpverleners, onderzoekers, beleidsmakers, mediaprofessionals, juristen, en wie voor zo’n beroep in opleiding is – de kans om over de grenzen van de vakgebieden heen te kijken, de nieuwste kennis op te doen en uit te wisselen.

Voor inclusie van mensen met een psychische aandoening is steeds meer aandacht. Terecht, want stigma is een fors probleem waar veel mensen  last van hebben. Er is al veel kennis over: uit ervaring, de beroepspraktijk en de wetenschap. Maar deze kennis blijft veelal binnen de grenzen van het vak- of werkgebied. ‘De hokjes voorbij’  brengt daar verandering in.

In het bijzonder nodigen wij (aankomende) professionals uit alle vakgebieden uit: bijvoorbeeld

– psychiatrie, psychologie en social work

– journalisten en filmmakers

– en iedereen die in werk of opleiding bezig is met sociale inclusie en mensenrechten.

Het wordt een afwisselende middag met presentaties van internationale experts, rondetafeldiscussies en een ruime keus aan workshops. Verrijk je kennis en vind het antwoord op je vragen rondom stigma tijdens ‘De hokjes voorbij’.

Alvast op de mailinglijst of andere vragen?

Stuur een bericht naar stigmasymposiumdehokjesvoorbij@ou.nl

Dit is een symposium van de Open Universiteit, Samen Sterk zonder Stigma en Kenniscentrum Phrenos

Bron

Foto door Clark Van Der Beken