Coronaproof GO-through-bioscoopevent laat werkzoekenden en werkgevers kennismaken

Geplaatst op 23 november 2020 -

Door corona is het nu niet eenvoudig werkzoekenden te laten kennismaken met een potentiële werkgever. Om dit toch mogelijk te maken organiseerde het Werkgeversservicepunt Holland Rijnland donderdag 29 oktober een ludiek event: een GO-through bioscoop.

Op het dak van het DZB-gebouw in Leiden werd een Coronaproof ‘GO-through’- bioscoop-event gehouden. In de klassieke setting van een drive-in bioscoop, met cola en popcorn, konden werkgevers filmpjes bekijken van ongeveer 30 kandidaten die zichzelf presenteerden. Vanuit Servicepunt Werk en MareGroep deden twee werkzoekenden mee aan het initiatief. Circa 50 werkgevers kwamen verdeeld over de dag naar de presentaties kijken.

Drive-in bioscoop: korte pitches

Gebaseerd op het concept van een drive-in bioscoop, bekeken werkgevers vanuit hun eigen auto een film op een groot scherm. In de film stelden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich voor en gaven een korte pitch. Na het bekijken konden bezoekers door middel van een ‘menukaart’ aangeven welke werkzoekende ze zouden willen ontmoeten. En met succes: meerdere werkgevers stonden open voor een vervolgafspraak.

go through bioscoop menukaart

Jezelf presenteren voor de camera

De pitches waren vooraf opgenomen in Hortus Botanicus. De werkzoekenden kregen hierbij begeleiding van de regisseur hoe ze zich het beste konden presenteren voor de camera. Het idee voor dit event is gebaseerd op het succesvolle Holland Rijnland Got Talent-event in 2019. Ook daar stelden de kandidaten zich op film voor aan de aanwezige werkgevers. Een groot deel van de kandidaten heeft door dit event een baan gevonden.

Reacties op Go through event

Allard Jaring, manager Logistiek LUMC is enthousiast: “Een hele slimme out-of-the-box aanpak om de mensen te bereiken. Een van de doelstellingen van het LUMC is: “grensverleggend beter worden”. Dit geldt voor onze medewerkers, het milieu en de maatschappij. We hebben al vele fijne medewerkers met een arbeidsbeperking bij ons werken. Grensverleggend is dit evenement ook. En dat past goed bij LUMC”.

Bas Pater, werkzoekende: “De filmlocatie was mooi en je maakt het niet iedere dag mee dat je voor een professionele cameraploeg staat. Ik ben wel een prater en vond het een goede kans om te laten zien wie ik ben en wat ik kan. Ik vond het een hele leuke dag en ben benieuwd of ik kans maak om met een werkgever in gesprek te gaan.”

Yvonne van Delft, wethouder Werk, Inkomen, Economie en Cultuur gemeente Leiden: “Fijn dat er ondanks corona een creatieve manier is gevonden om werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Zeker in deze tijd hebben genoeg mensen een steuntje in de rug nodig in hun zoektocht naar werk.”

In het Werkgeversservicepunt Holland Rijnland werken DZB, Rijnvicus, SPW en UWV samen.

Het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek te benaderen via Ingrid Kuijt (accountmanager).