Interview met Samen Sterk zonder Stigma in podcast over veranderende GGZ

Geplaatst op 16 oktober 2020 -

“Verder kijken dan een diagnose”

Voormalig hockeyinternational en jeugdpsychiater in opleiding Carlijn van Wetten maakt podcasts over de veranderende GGZ. In één van de afleveringen interviewt ze Luca, projectmanager GGZ zonder Stigma en Anna, ervaringsdeskundig ambassadeur bij Samen Sterk zonder Stigma. Centraal staat het ervaren van stigmatisering in de GGZ, maar ook andere domeinen komen aan bod.

Beiden leggen uit hoe stigmatisering werkt en hoe het zelfbeeld van mensen met psychische aandoeningen negatief wordt beïnvloed door stereotypering en vooroordelen, al dan niet expliciet geuit en dikwijls zelfs met de beste intenties. Luister via deze link naar de podcast.

Kijk voor meer informatie over Samen Sterk zonder Stigma op www.samensterkzonderstigma.nl

Alle afleveringen van de podcast van Carlijn van Wetten zijn te vinden via deze link.