Training Psychische diversiteit voor HR-professionals

Geplaatst op 24 september 2020 -

Voor HR-managers en teamleiders is het belangrijk om stil te staan bij de mentale gezondheid van medewerkers. Bijna de helft van alle Nederlanders krijgt tijdens zijn leven direct of indirect te maken met psychische aandoeningen. Bijna de helft van het ziekteverzuim heeft een psychische oorzaak en dit aandeel stijgt nog steeds. Hoe zie je of een medewerker goed in zijn vel zit? Als je vermoedt dat dit niet het geval is: Hoe maak je het bespreekbaar?

Wat bereik je met de training?

Na deze training ben je effectief toegerust op de complexe dynamiek van psychische diversiteit op de werkvloer.

Voor wie is deze training?

Deze training is specifiek bedoeld voor managers, HR-medewerkers, teamleiders en anderen die medewerkers op de werkvloer begeleiden. Je maakt kennis met de relevante facetten van psychische diversiteit op de werkvloer. In de training maken we een complex probleem behapbaar.

Maak echt contact met je medewerker

De medewerker is hét kapitaal van de organisatie. Een goed functionerend team zorgt immers voor goede resultaten. Juist nu, met alle uitdagingen zoals de hoge werkdruk en werken op afstand, liggen psychische klachten op de loer. Vaak zijn psychische problemen onzichtbaar en daardoor en omdat het voor mensen met schaamte gepaard kan gaan, onbespreekbaar op de werkvloer. Terwijl erover praten juist kan bijdragen aan een sneller herstel en het beter in balans blijven van werknemers.

De training wordt aangeboden door de campagne Opgenomen op de Werkvloer

Per training kunnen twaalf personen meedoen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt je aanmelden via info@opgenomenopdewerkvloer.nl

Kijk voor meer informatie over de training op de site van Samen Sterk zonder Stigma.